torsdag 9 januari 2014

Nyårsvisningen

Belle har som jag nämnt fått en present av matte Michelle. Paketet var verkligen runt som en fotboll, och jag är stum av beundran att Michelle lyckades få igen det! Inuti låg två klädesplagg: en tröja, som matte sytt själv, och en tuff täckjacka. Så här kommer en liten visning av de nya tillskotten till Belles alltmer växande garderob:

Varm, skön fleece...

Etiketten ni ser tillhör kudden, inte jackan

Modellen Bellen blundar för att slippa blixten

Nu är ju Belle långt ifrån förtjust i kläder och försöker på olika sätt "klä av sig" dem så snart hon hinner. Men täckjackan har hon faktiskt inte försökt bli av med, så den kanske hon rentav tycker om? Den är mycket mjukfodrad och sitter perfekt kring hennes kropp - och de som sett henne, tycker att hon liknar tävlingshästarna! *skrattar*

Många undrar säkert varför man sätter kläder på hundar... och det finns definitivt tillfällen när jag undrar detsamma. Men när det gäller italienska vinthundar är skälet detsamma som det var för människor från början, innan vi uppfann modet och moralen: för att de fryser under den kalla årstiden. En ig, som de kallas, har mycket kort päls som knappt täcker kroppen och när det regnar, blåser eller är höst-/vinterväder behöver de något som skyddar dem mot kylan. Sedan gör det ju inget att kläderna är snygga också, eftersom ig:n är en så snygg jycke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar