lördag 18 oktober 2014

Min gammelmatte

Det finns tydligen någon dum regel som säger att hundar inte får vara på människors sjukhus... vem har hittat på det?!? Det finns väl ingenstans som vi hundar behövs så mycket som just där, hos de sjuka och ledsna tvåbeningarna?!?

Min gammelmatte bor just nu på ett sjukhus i Mariestad. Hon har bott där förut, i vintras, och det var jätteledsamt för jag vill att alla i min flock skall vara hemma hos mig hela tiden. Jag får följa med i bilen TILL sjukhuset, men jag får aldrig komma IN där utan måste vänta medan matte hälsar på hos gammelmatte någonstans där inne i det stora huset... och det är inte bara trist utan orättvist. Fast matte förstår, och igår ordnade hon äntligen så att gammelmatte kom med ut till bilen för att gosa med mig. Gissa om jag blev LYCKLIG!

Å, gammelmatte! *puss, slicka, slicka* Där är du ju! *puss, puss*

Som jag har lääääängtat efter dig... när kommer du hem igen?

Tyvärr följde hon inte med oss när vi skulle åka hem, utan gick tillbaka in i det stora huset. Men matte tröstade mig med en liten hamburgare, som jag fick när vi åkte till något som matte kallar "Mickey D's" på vägen hem. Det är mitt favoritställe, tror jag - där doftar alltid så UNDERBART! Innan jag hamnade i bur brukade jag beställa min mat själv i något som heter "drajv in", mycket bekvämt är det för matte vevar bara ner rutan och så talar vi om vad vi vill ha till en tvåbening som langar ut allt möjligt gottigt genom ett fönster utanför bilfönstret. Man blir inte ens våt om tassarna, även om det skulle regna utanför bilen! Vet ni, ibland försökte jag klättra in genom det där magiska fönstret, men då höll matte i mig och sa att jag skulle stanna i bilen... och nu för tiden sitter jag som sagt i bur, så nu kommer jag ingenstans *suckar*.

4 kommentarer:

 1. Ja på det sättet är inte bur så bra. Din matte kan väl veva ner rutan vid buren så du kan få välja mat själv.Hoppas gammelmatte blir bra snart och kommer hem till dig och gosa, det är så jobbigt när dom är borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inga sådana fönster vid min bur, tyvärr... den sitter fast allra längst bak i bilen. Fast matte kommer med min mat och öppnar buren så att jag kan få det jag brukar i alla fall - en hamburgare utan något till och några strån pommes frites utan salt *slickar nosen*.

   Tass från Belle.

   Radera
 2. Det är jätte dumt att djur som gör så mycket för sina människor inte blir insläppta på det sjuka huset. Det är ju just det som ÄR sjukt.
  Vi förstår att ni blev lika glada över att få träffas! Vi hoppas att de lagar Gammelmatte fort så hon får komma hem snart!
  Det låter lite lyxigt att kunna berätta vad man vill ha och få allt gottigt genom bilfönstret.
  Kram å nosgos

  SvaraRadera
 3. Alla vi här håller tassar och tummar för att gammelmatte Gitte snart får komma hem till er igen.
  Att vi får åka i bur i bilen tror jag är för att de inte vill oss något ont. Du vet Belle, det finns många tillfällen när man kan göra sig illa i bilar. Bra då att vara i buren så man inte flyger runt i bilen

  SvaraRadera