tisdag 7 oktober 2014

Nu tar jag över själv! *fnyser*

Alltså, vad skall man med en blogg till om ingen skriver i den? Inte ett tassavtryck har matte gjort i MIN blogg sedan i våras, vilket ju betyder att ni har missat ALLA mina sommaräventyr - och det i en blogg som kallas SOMMARHUNDEN!?! Så nu tar jag själv över och tassar här, för någon ordning får det vara även på en strulmatte som min. Jag menar, hur skall ni annars få veta hur jag lider? Varenda dag lider jag, för är det inte det ena så är det det andra... det är inte för inte det kallas att "leva ett hundliv", så nu vet ni det.

Ta till exempel det här med alla dödar jag dött bara den senaste veckan. FYRA gånger har jag dött, och varje gång under de mest dramatiska former! Först dog jag när matte tog bort en fästing på mig, för det är det läskigaste jag vet, och sedan dog jag IGEN när matte tog bort en fästing till på mig, och efter det dog jag en TREDJE gång när min originalmatte klippte klorna på mig (det är det läskigaste jag vet) och så igår dog jag för FJÄRDE gången när matte hittade ännu en fästing på mig... Ni kan inte ana så det tar på krafterna att behöva gå igenom en dödskamp varenda gång, särskilt som matte bara skrattar och retas med mig. "DRAMA QUEEN" kallar hon mig när jag dör - mycket skall man behöva stå ut med! Vad hade hon väntat sig? Jag är italienska, och vi har opera-dramatiken i blodet, så det så.

Eller ta det här med maten. Tror någon att jag får tillräckligt med mat, som jag ser ut? Titta på min obefintliga mage och avgör sedan hur välnärd jag ser ut!

Jag får bara mat FYRA YNKA gånger om dagen, skall ni veta: blötmat till frukost, torrisar till lunch, blötmat till middag och torrisar som kvällsvard. Jag måste helt enkelt TIGGA för att kunna få ihop till min dagliga ranson, och ibland lyckas det och ibland lyckas det inte. Gammelmatte är lättare att lu... hrm, jag menar, hon har ett större hjärta och veknar fortare än matte... men ibland finns det inte mycket kvar till mig när de tvåbenta ätit färdigt och då får jag nöja mig med att slicka tallrikarna rena. Diska, kallar de det! *fnyser* Ser jag ut som en diskare?!? Nej, man skulle varit född till rottis istället - de ser välnärda ut, så de får säkert massor av mat varenda dag.

Fast jag vet inte om inte detta med buren är det värsta som hänt mig, när jag tänker efter. Kan ni begripa att matte och originalmatte gaddade ihop sig mot mig?!? Mot MIG, som är så söt och snäll! Nu sitter den där eländiga buren som förut var i originalmattes bil istället i MIN bil, och ingen har frågat mig om jag har önskat mig en krocksäker fängelsehåla i svart stål... där jag sitter inlåst alldeles, alldeles ensammen... medan tvåbeningarna gottar sig med godis och korv och glass och allt möjligt gott i framsätet... medan jag får svälta i min fula bur... jag undrar om inte en ny död är på gång, som det känns när jag tänker på det. Ooooyyyyyyyyl, det är SYND OM MIG!

3 kommentarer:

 1. Så kul att se lite vad du gjort,alltså dött ett antal gånger. Det där med bur är inte så dumt vet du, ifall nån kör på er. Fast du får lära dina tvåbeningar att dela med sig av godsakerna .

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att höra av dig igen!
  Det är säkert inte ett dugg synd om dig.
  Jag vet att du får all den mat som du behöver och all gos du vill. Att klippa klor och plocka bort fästingar är ett av livets måsten, det är bara att stå ut.
  Du är en jättesöt liten Drama Queen :)
  Självklart att du vill ha mer av det mesta, så är nog en liiiten smula bortskämd ;-)
  Upp med nosen söta Belle!!!

  SvaraRadera
 3. En liten hälsning från Pixi (fd Emi )kul att se lite bilder :). Lägger in som favorit!

  SvaraRadera