fredag 10 januari 2014

Hatar, hatar, hatar

Det finns absolut saker som Belle hatar: att tassa omkring i blöt, kall och äcklig snö, till exempel. Under natten kom det någon ynka centimeter, inte ens nog för att täcka marken, men det räckte för att Belle skulle bestämma sig för att det var dags att gå i ide. Och för henne är det ju en enkel match - bara att gräva ner sig i filtar och täcken. Till hungern gör sig påmind, vill säga... då sticker den yttersta spetsen av hennes nos fram och presterar ett ynkligt litet gny som skall blidka matte. Synd bara att matte är en så grym och okänslig person att hon tittar på klockan och sedan svarar att "nej, det är en hel timme kvar till middagen". Får man göra så mot en liten oemotståndligt söt iggy?

En annan sak Belle hatar är kloklippning. I början var det alltid stor galaföreställning där hennes nåd the Drama Queen visade prov på hur lidande skall gestaltas... men så var det ju det där med den hårdhjärtade matten, som ändå klipper vidare och dessutom pratar dumheter i stil med att "en vacker dam behöver regelbunden tassikyr". Belle vill inte vara någon vacker dam i de stunderna - hon lider, o, så hon lider! Ja, hon dör rentav i famnen på denna kallsinta människa, bättre än någon operadiva någonsin lyckats dö på scen. Och i samma stund matte släpper taget, skuttar Belle upp och störtar in under sängen i väntan på att den förhatliga klotången läggs undan. Råkar jag visa henne klo-tången innan tortyren inleds, försvinner hon in under sängen i samma stund... man ack, det hjälper inte för den grymma matten drar helt sonika ut sängen från väggen och lyfter upp den så skickligt gömda hunden.

Ett tredje hatobjekt är kläderna - det har jag berättat om förut. Men faktum är att hon inte en enda gång har försökt trassla sig ur täckjackan, och inte heller konstrar hon när jag skall klä på henne den! Vem vet, matte Michelle kanske har lyckats hitta ett plagg som Belle faktiskt accepterar?!? Och det är bra, för nu är det minusgrader ute - om än bara några få. Och både Belle och jag hoppas få tillbaka plusgraderna och barmarken så snart som möjligt...

1 kommentar: