söndag 13 oktober 2013

Monster i badrummet!

Igår kväll hade jag ett långt och mycket engagerande telefonsamtal med Belles matte. Hon läste bl.a. upp de omdömen som Belle fått i utställningar och jag kunde inte låta bli att känna mig alldeles väldigt stolt över "min" vackra flicka! Några fler utställningar lär det dock inte bli - inte för att jag inte tror att Belle skulle få fler fina omdömen och kanske någon rosett, utan för att hennes matte berättade hur tråkiga Belle tycker att utställningar är. "Hon tycker inte om att gå långsamt"... nej, det vet jag minsann! *skrattar* Belle är mycket medveten om att hon är vinthund och skapt för snabbhet, så att gå fint bredvid sin förare i en ring är nog definitivt inte hennes grej. Däremot tror jag att agility kan vara det, för där går det undan! Lyckligtvis är det också mest hunden som springer...

Belles matte lovade mig förresten lite böcker om hundar och hundträning, vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Jag lånar vad jag kan komma över på biblioteken här i norra Skaraborg, men den sortens böcker jag verkligen behöver är ju sådana man måste kunna återkomma till om och om igen... så att få egna är jättebra.

Och nu till nattens äventyr!

Igår kväll la vår hydroforpump av. Vi försökte ge hydroforen "konstgjord andning" två gånger under kvällen genom att fylla den med luft manuellt (för det har jag en liten bärbar kompressor som är alldeles utmärkt), men det höll bara korta stunder. Och när pumpen inte vill, finns det inget vatten att tillgå... vilket också innebär att man inte kan spola i toaletten. Vi kom alltså överens om att inte spola under natten - men tror någon att jag lyckades komma ihåg det, när jag halvsovande gjorde ett nattligt besök i badrummet? Varpå toaletten började väsa och fräsa ilsket när den förgäves försökte fylla tanken.

Belle fick spelet totalt! Under en lång stund sprang hon mellan badrummet och mig, satt ibland darrande i min famn och stod ibland i hallen och morrade. Emellanåt kröp hon också in under sängen, upprört morrande. Det tog säkert en halvtimme att lugna ner henne sedan toaletten äntligen slutat väsnas... hon litade väl helt enkelt inte på att det där otrevliga monstret som grälade ute i badrummet hade försvunnit. Lilla gumman... jag försökte förklara vad som hände där ute och att det inte fanns någon fiende att morra åt, och så småningom slappnade hon av, kröp tillbaka in under täcket (där hon legat och sovit när jag gick ut till badrummet) och somnade ihoprullad mellan mina ben. Sedan drömde hon tydligen om det som hänt, för hon sprattlade och voffade mer än vanligt i sömnen...

Idag kom en god vän, som är elektriker, och hjälpte oss att tillfälligt laga pumpen. Han älskar djur, men hade bråttom och ägnade väl inte Belle tillräckligt med uppmärksamhet... eller så var det det att han var man? Belle umgås ju mest med damer dagligdags. Hur som helst, när vi kom upp igen från källaren satt Belle i famnen på gammelmatte och vägrade röra på sig förrän vår gode vän hade gått - hon surade kanske för att han inte föredrog henne framför den otrevliga källaren? :)

2 kommentarer:

 1. Vilken tur att ni fått hydroforen lagad !
  Här lade vattenpumpen av för ett par veckor sen och då hade vi också ett monster på toaletten.
  Min matte tycker det låter kul med Agility :)
  Hoppas bara hon inte får för sig att jag ska börja med det !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns faktiskt agility för katter - det såg jag på Kattens Dag i Örebro i höstas *hihi*!

   Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera