lördag 8 februari 2014

Bära ved eller städa skog?

Jag brukar be om hjälp att ta in ved, men just nu tycker jag att det är skönt att få göra det själv och kör lagom stora lass i skottkärran från vedhögen till källaren. Vi har till hälften barmark i trädgården sedan det i två dagar dels har töat, dels regnat (någon gång snö-blandat) och idag sken solen så härligt, fåglarna sjöng vårsånger och Belle skuttade så glatt omkring där jag kunde se henne att det var ett rent nöje att köra ved.

Fast jag tror att hon har tagit lite för mycket intryck av cyberkompisen Sigge, som är fyr-bent etappskötare för ett avsnitt av Sörmlandsleden och bl.a. har tagit som sin uppgift att städa leden från nerfallna grenar m.m. När jag tömmer skottkärran vid källartrappan, snappar Belle åt sig lagom stora (läs = små) bitar ved och sticker iväg med dem upp i skogen! Sedan kommer hon lyckligt svansviftande tillbaka och ser ut att vänta sig beröm för att hon stulit min "startved" (jag använder småbitarna till att få igång elden i pannan innan jag lassar in vedklabbar i den). Vad gör man? Jag är givetvis tvungen att berömma henne, om inte annat för att hon kommer tillbaka själv - även om det är utan mina ved-bitar! *skrattar*

Så snälla Sigge - förklara för Belle på hundspråk att det är skillnad på att bära ved och att städa skog! Den ved vi har, behöver vi för att värma oss. Okej?

2 kommentarer:

 1. Ska man ens bemöda sej om pinnar bör det vara allt mellan 50 cm till 4 meter långa. Helst minst 3 meter de är bäst då. Min blivande fru hon släpar hem tandpetare och lägger på sin trappa. Tror det kommer en bild av det hos mej i kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt snabba svar, Sigge! Jag skall framföra det till Belle så kanske hon låter min stickved vara ifred och roar sig med större pinnar! Fast hon är förstås mycket mindre i kroppen än du och har förmodligen inte lika starka nackmuskler... vi får försöka komma på en kompromiss som passar oss bägge.

   Nospuss från sr. Carina.

   Radera