fredag 23 augusti 2013

Belle har rest hem

Så har Belle rest. Matte Michelle, Michelles vän Suvi och hela hundflocken kom hit för några timmar sedan och när Belle mötte kompisarna blev det ett ofantligt stoj, rus och lek överallt i trädgården. Det rådde ingen som helst tvekan om att de hade rejält roligt! Sedan vilade hundarna i en portabel hage medan mattarna svalkade sig med juice och talade om agility... för nu har jag köpt två hinder (slalom och hopp) och hopphindret är redan monterat i trädgården. Vi testade att låta hundarna hoppa, men egentligen var det bara Tails (som är en sheltie) som direkt nappade på idén... italienarna slank gärna runt hindret istället för att hoppa över det, och blev sedan besvikna när de inte fick godis *skrattar*.

Hela hundgänget i hagen: längst bak står Movitz och bakom
honom ligger Belle; i framkant syns från vänster Tails, Dorika
och Lena. Boy står mitt emellan grupperna.

Här syns vad jag har nämnt tidigare: Belle är "för stor"
för rasen. Movitz däremot är, enligt domarna, precis lagom!

Så småningom blev det förstås dags att lasta in hela gänget i Michelles bil för hemfärd... och jag fick bita ihop när Belle aningslöst hoppade in i buren. Hon trodde säkert att det bara skulle bli en kul bilresa någonstans med gänget, och sedan skulle hon komma hem igen... undrar hur länge det dröjer innan hon inser att det inte är så? Att hon skall bli kvar hos matte Michelle i flera veckor? Gammelmatte och sommarmatte har hur som helst definitivt redan börjat sakna sin lillvoffsa!

Belle, Dorika och Lena

Ironiskt nog (med tanke på att Michelle hämtade hem Belle p.g.a. att vi skulle besöka en fågelskyddsö nu i helgen) blir resan till Capella Ecumenica inte av. Vi har blivit avrådda att åka, eftersom ön är svårtillgänglig och det inte går att få snabb hjälp (och transport till fastlandet) ifall gammelmattes hjärta börjar krångla... så vi får snällt bli kvar hemma, hundlösa och besvikna över den uteblivna semester. Det var nämligen så vi hade sett det - som några dagars ledighet från vardagen. Men vad är det folk säger numera... det är bara att gilla läget? Hmmmmm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar