fredag 2 augusti 2013

Kvällsandakt i hembygdsgården

I gränslandet mellan Värmland och Skaraborg (norra delen av Västra Götaland) ligger en lantlig idyll som heter Södra Råda. Det är en sådan där plats där tiden tycks stå still, där dammiga grusvägar leder till rödmålade gårdar och säden vajar på fälten... och där ligger en underbar liten hembygdsgård som nu i sommar är Vägkyrka.

Idag var det en mycket god vän till oss, Ingrid, som skulle hålla i kvällsandakten... så vi ville förstås följa med och delta. Nu visade det sig att själva andakten skulle hållas inne i bostadshuset, så Belle och jag fick stanna på farstutrappan utanför... men det gjorde ingenting, för alla dörrar stod öppna och vi hörde bra där vi satt.

Mitt sätt att delta i andakten...

... och Belles

Det enda negativa var hettan - trots att vi hade tillgång till skugga och gott om vatten båda två, kände vi av värmen ordentligt.

Det var helt vindstilla...

... så Belles tunga blev efterhand rätt lång (lägg dock
märke till plastbunken med isvatten bredvid henne)

Och just detta med värmen bekymrar mig lite grand inför morgondagen. I morgon hålls nämligen den årliga Otterbäcken-dagen som också kallas Hemvändardagen och Bilfesten (det sistnämnda handlar om ett stort lotteri där högsta vinsten är en fabriksny bil) och det brukar vara ett mycket roligt evenemang med marknad, öppna museer, aktiviteter, musik, dans och sång m.m. Tyvärr har SMHI "varnat" för att det skall bli dryga +30 grader i skuggan och sol just i morgon... och det fungerar inte vare sig för Belle och mig (som mår dåligt av hetta) eller gammelmatte (som är hjärtsjuk). Vi lutar därför åt att inte delta i festligheterna i morgon utan hålla oss hemma och vila.

1 kommentar:

  1. *stillsamt voff*
    -Matte och jag gick från gamla S. Råda, förbi hembygdsgården, till loppiset "Södra Torp" häromveckan...

    *vift vift vift*
    Trassla

    SvaraRadera