onsdag 10 juli 2013

Är Belle stor eller liten?

De flesta som möter Belle, tycker att hon är väldigt liten - eller, som de säger, "hon har ett behändigt format". Ändå vet jag att utställningsdomarna i år anser att Belle är för stor för idealet. Den italienska vinthunden skall, enligt dem, vara mindre än vad hon är. Frågan är förstås vad man jämför med, när man avgör om hon är stor eller liten...

En sådan här bild kan vara vilseledande, eftersom det finns två målburar på fotot - ett fotbollsmål och ett innebandymål. I jämförelse med det lilla målet ser Belle riktigt stor ut!

Men så kan man vända på det, och visa henne så här istället:

Hon är liten nog att rymmas i en av katternas favoritkartonger - som egentligen är mer i "deras storlek" än en hunds, om ni förstår vad jag menar. Och hon är liten nog att kunna klämma sig ner mellan gammelmatte och fåtöljens armstöd:

De flesta som inte har sett en italiensk vinthund tidigare, tror att Belle är en whippet- eller rentav greyhoundvalp. De göra stora ögon när de förstår att hon är vuxen och t.o.m. fött sex valpar (var hon nu hade dem, så smal som hon är... men jag undrar ju förstås också var hon lägger all mat hon äter). Jämförd med våra katter, särskilt rexarna, är hon dock stor - ungefär dubbla storleken, skulle jag tro (även om hon väger mindre än de flesta av våra husisar). Det ser man när Belle och Imma ligger tillsammans och sover:

Ja, vad tycker ni - är Belle stor eller liten?

2 kommentarer:

  1. Hon är nog rätt så liten ändå :)
    Söt är hon i alla fall!

    Kram
    /Julia

    SvaraRadera
  2. Belle är VÄLDIGT liten för att vara en hund :)

    SvaraRadera