fredag 24 maj 2013

Mors Dagsfirande i förväg

Visserligen är det Mors Dag först på söndag, men varför vänta när man kan fira det redan nu? Belle har ju barn, även om de kanske inte direkt tänker på henne... och gammelmatte har barn (ganska många, t.o.m.)... och själv kan jag väl kallas mamma till mina katter? Så när vi hade klarat av dagens ärenden i Mariestad, stannade vi hos Västgötabagar'n och bjöd oss själva på varsin bakelse som vi kalasade på i deras uteservering. Jättegott!


Klart Belle skall ha bakelse - hon är ju också mamma!

Utanför bageriet har de en rolig skylt, som visar på sådant Mariestad är känt för, t.ex. detta:


Toalettpapper (Metsä Tissues)


Klings supergoda glass

Överst på skylten tronar en gigantisk ölburk, för Mariestadsölet är känt över hela världen... men att få upp Belle på den höjden lät sig inte göras, så ni får kika på hur ölburkarna ser ut i närmaste livsmedelsbutik eller på Systemet istället *skrattar*.

Sedan åkte vi hemåt över Hova och visade gammelmatte den fina hundhagen som Gullspångs Brukshundsklubb har. Där är lite vattensjukt just nu p.g.a. den senaste tidens envisa regnande, men Belle hade roligt ändå och visade gammelmatte hur fort hon kan springa:


Ser ni Belle?

Jag kan lova att det var tre ganska trötta damer som kom hem, packade ur bilen och åt middag (korv och potatismos) sittande i trädgården. Sommarmatte passade också på att klippa gräs, vilket fick katterna i rastgården att grälande dra sig inomhus... men Belle lät sig inte störas, utan strosade omkring och njöt av solskenet.

Kvällspromenaden tog vi, Belle och jag, i skogen bakom huset. Där träffade vi på en ny slingrande krabat, men det var ingen orm utan en ormslå (kallas också kopparorm) som är en benlös ödla. Sådana behöver man inte vara rädd för... men givetvis vill alla vilda djur vara ifred, så Belle och jag gick förbi utan att störa. Att hon inte är van vid den sortens naturliv som vi har här, märks tydligt - hon studsar som ett lyckligt småbarn från ställe till ställe, nosar och undersöker, och vänder sig ibland om för att söka ögonkontakt med mig. Då ser hon ut att vilja utbrista att "vet du, det här är toppenkul!"

1 kommentar:

  1. Hihi Belle kommer tycka att det är SÅÅÅÅ tråkigt att komma hem sen kan jag tro. Här har vi mest harar ute och ett och annat rådjur förutom de sedvanliga fåglarna. Kan tro att hon tycker det är hur kul som helst med allt nytt.

    SvaraRadera