onsdag 15 maj 2013

Sjötorp

Sjötorp heter den lilla idyll, vars två slussar avslutar Göta Kanals resa genom Skaraborg och öppnar ut mot Vänern. Sommartid vimlar det av folk i Sjötorp, för det är ett populärt tillhåll inte bara för båtfolket utan för turister, husvagns/husbilsfolket och oss bofasta skaraborgare. Med andra ord är det en ort man inte bör missa vare sig man reser på väg eller i vatten!

Idag packade gammelmatte och jag en picknickkorg, hämtade upp en god vän (som också är en mycket stor djurvän) och tog Belle med oss till Sjötorps slussområde. Medan de äldre damerna satt och fikade och pratade, promenerade Belle och jag runt dammen mellan slussarna och ner till Vänerstranden... fast "promenerade" är nog fel ord, eftersom Belle alltid har bråttom och jag i regel hänger efter henne så gott jag kan.


Inloppet till Göta Kanal från Vänern
(eller tvärtom, hur man nu vill se det)


Titta, här finns det fisk!


En riktig skärgårdsidyll... komplett
med segelbåtar, fiskmåsskrin och allt


Oj, tar landet slut här?!?


Liiite blåsigt, kanske... öronen
far omkring som de vill

Belle verkade tycka om att klättra omkring i strandkanten och undersöka alla nya dofter. Men allra roligast var fågellivet! Det spelade ingen roll om det var gråsparv, råka eller fiskmås - hon försökte ivrigt fånga dem i hastiga rusningar och skulle förmodligen ha tagit en eller annan om det inte varit för kopplet. Eller rättare sagt, sommarmatte som hängde i andra änden och inte lät henne flyga fritt!

Den friska sjöluften tar dock på både folk och hundar, så efter ett par timmar packade vi ihop oss i bilen igen och åkte hem. I kväll får det bli nog det en lite kortare runda, innan vi nattar oss... mer orkar inte sommarmatte idag! *puh*.

2 kommentarer:

 1. Men visst är det härligt att komma ut med hund. Belle tycker nog att detta är paradiset för henne, och alltid skönt att promenera, man gör ju inte det på samma sätt ensam

  SvaraRadera
 2. Kul att få läsa om Belles sommarlov.
  Toppen att Imma lät oss få adressen i Klosterkatternas blogg ;-).
  Vi la till den i vår länklista, så vi hittar lätt hit igen!
  Hoppas att det inte gör nåt.

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera