tisdag 28 maj 2013

Sightseeing i Kristinehamn

Sommarmatte sitter i styrelsen för Djurskyddet Kristinehamn... och idag fick Belle följa med på ett riktigt trevligt eftermiddagsbesök på djurhemmet. Där blev hon mycket populär och fick massor av gos, skall ni tro! Ja, en av djurhemmets anställda blev så förtjust i henne att jag nästan befarade att han skulle ta henne med sig hem - hihi! Och Kristina var snäll nog att klippa Belles låååånga klor, för det törs inte sommarmatte... att klippa vita kattklor är väl en sak - men på svarta klor syns inte pulpan och råkar man klippa i den gör det fasansfullt ont och blöder alldeles väldigt... *ryser*


Thomas och Kristina gosar med Belle


Kristina visar på den tassikyr som Belle just fått


Thomas blev nog lite förälskad...

Vi har tre absolut fantastiska anställda på djurhemmet - Björn, som har huvudansvaret för katterna, Kristina, som har huvudansvaret för hundarna och Thomas som är jättebra på allt möjligt både administrativt och praktiskt. Och sedan finns ju förstås de underbara volontärerna! Jag skall också bli volontär sedan, när jag har bättre råd med bensinen och kan åka oftare till djurhemmet... till dess gör jag mig nyttig på alla sätt jag kan, bl.a. som sagt genom att sitta i styrelsen.

När vi äntligen kunde slita oss, fortsatte vi med bilen ner till Picassoudden vid Vålösundet och det berömda Picassomonumentet. Meningen var inte att visa Belle att konstnären Pablo Picasso gillat Kristinehamn så mycket att han skänkte staden ett stort konstverk - hundar har viktigare saker att tänka på - men där finns så härliga stränder, som gjorda för hundpromenader. Och vädret var så vackert, plus att det ju är mitt i veckan vilket gör att där inte är så mycket folk i farten... vi fick ha strandkanten i stort sett för oss själva.


Statyn sedd från landsidan...


... och från sjösidan/stranden


Stranden var full av spännande dofter...


... så det var svårt att få till en bild där Belle inte står med nosen i marken

Det enda som kunde fånga hennes intresse på högre höjd var en gräsand, som retfullt nog bestämde sig för att simma utom räckhåll för henne. Dumma fågel! Nåja, Belle hade väl annat för sig än att jaga sjöfågel... *skrattar*

När vi sett oss mätta på Vänern för denna gång, åkte vi bort till ett ställe som Kristina hade tipsat om, nämligen en relativt nyinrättad hundhage mitt emot hembygdsgården. Det var inte svårt att hitta dit, och Belle älskade stället från första stund - här kunde hon rusa omkring i full galopp, medan sommarmatte satt och latade sig på en parkbänk.


Detta är bara en liten del av hagen...


... men det var uppenbarligen den bit som Belle gillade bäst

Nu hade vi varit ute i många timmar i varmt solsken och båda längtade hem till skuggan inomhus. Och middagsdags var det ju, dessutom! Men Belle har fått röra ordentligt på sig, fått många nya intryck och lärt känna nya människor (vilket verkar vara ett av hennes huvudintressen)... nu är det tid att vila och smälta dagens upplevelser tillsammans med middagsmaten (för hennes del: lever och ris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar