måndag 10 juni 2013

Brukshundsklubben i Mariestad

Idag var gammelmatte och sommarmatte så pass återställda från förra veckans festande att vi orkade packa in oss i bilen och uträtta ärenden. Belle följde så klart med! Vi började med att besöka handelsträdgården i Gullspång och hämta flera blommor som gammel-matte fått i present (blommogram) och dem lämnade vi av hemma för säkerhets skull - blommor mår inte så bra i varma bilar. Sedan fortsatte vi till Mariestad och handlade lite nödvändigheter, samt ett par saker som väl inte var direkt livsnödvändiga men ändå... som stekta strömmingsflundror, till exempel, som Belle och gammelmatte kalasade på i bilen. Vem säger att godis är onyttigt?!?

Innan vi lämnade sta'n, letade vi reda på deras brukshundsklubbs område. Det visade sig vara jättefint med klubblokaler, flera hagar och en välutrustad agility-bana... men den sistnämnda var upptagen av en tränande hund (en spaniel av något slag), att vi valde att besöka en av hagarna istället. Gissa om Belle riktigt flög iväg! Två varv gjorde hon i full fart, innan hon tyckte att det räckte... och då skall ni veta att det var en rejält stor hage hon fick springa fritt i. De där hagarna är en välsignelse när man skall motionera en vinthund, den saken är klar... hur skulle jag klara att ge henne samma chans att verkligen explodera i full galopp annars?!?

Fast jag hade gärna testat Belle i agility också, för jag tror att hon skulle gilla det. Hon är mycket intelligent och snabbtänkt, så hon skulle säkert förstå rätt snart vad de olika hindren var till för... och eftersom även den banan var ordentligt inhägnad hade det ju inte gjort något att släppa loss henne där. Tror att jag skall ta med hennes favoritgodis och besöka den där banan med Belle någon gång när ingen annan använder den...

Resten av dagen har Belle hjälpt oss i trädgården. Hon är inte det minsta rädd för gräs-klipparen utan går gärna med och tittar medan jag klipper gräset... och när jag klippte/ sågade ner och tog bort en död buske i skogsbacken bakom huset, hjälpte hon mig dra iväg med de avsågade grenarna. Visserligen åt fel håll, men vad gör det? Gammelmatte fick också hjälp med ogräsrensning i örtagården... så att Belle ligger och sover nu, mätt efter middagen och trött efter både arbete och starkt solsken, är inte förvånande.

Kan förresten berätta att Belle uppskattade Brie lika mycket som vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar