fredag 28 juni 2013

Södra Råda

Även idag har Belle varit oss behjälplig med att ta hand om grenar, pinnar och kvistar i trädgården. Nu är vi nästan klara med att städa undan allt jag har rensat ur buskar och träd, och det börjar se så fint ut... får jag bara tillräckligt med uppehållsväder för att klippa gräset, kommer vi att ha rena paradiset omkring oss *glad*.

Mot kvällen kände vi oss lite rastlösa, så vi satte oss i bilen och körde bort till Södra Råda för att titta hur arbetet med återuppbyggandet av den gamla kyrkan går. Utgrävningen, restaureringen och uppbyggandet av kyrkan är ett projekt som vi har följt under alla år vi bott här, och nu har de kommit riktigt långt - faktiskt hade de taklagsfest för några veckor sedan, även om taket ifråga är provisoriskt. Om ni följer länken kan ni se både hur kyrkan har sett ut och hur de planerar det nya taket!

Kyrkporten är på plats

Man ser på virkets färg hur bygget fortskridit

Här ser man lite av hur taket skall se ut

Kyrkfönstret i koret är också klart

När vi körde vidare genom Södra Råda ut mot Degerforsvägen, mötte vi en hare som verkade riktigt orädd. Tyvärr hann jag inte få upp kameran medan den fortfarande var nära vägen, men med zoom blev det i alla fall en bild, om än suddig...

Tur att Belle satt i sin bur inne i bilen!

Väl hemma igen åt vi middag, och eftersom gammelmatte och jag grillade karré fick Belle ett stadigt ben att tugga på... som hon direkt tog med sig upp i min säng. Begriper inte varför hon alltid vill kalasa på sina "läbbiga" godsaker just där?!? Efteråt såg sängen ut som om ett mord hade begåtts där:

Gissa någon som tänker bädda om innan sängdags?

Nu är det snart läggdags för oss, för i morgon skall vi iväg och turista igen. Det finns mycket att uppleva här i Skaraborg!

1 kommentar:

  1. Jag gissar att om Belle hade fått bestämma så hade det INTE renbäddats alls :)

    SvaraRadera