söndag 9 juni 2013

Varit rörigt ett tag...

Jag är ledsen att jag inte har haft tid att blogga på ett par dagar, men här har varit så mycket att göra att jag inte hunnit med bloggandet också. Gammelmatte har haft stor fest för över femtio gäster - den hölls i torsdags, på nationaldagen (som också var gammel-mattes bröllopsdag på den tiden gammelhusse levde), och här var så mycket folk och det hände saker hela tiden att Belle var rejält trött framåt kvällen. Inte minst som matte kom, och hade hela hundgänget med sig hemifrån!


Belle och gänget, samt matte (i lila)

Det var roligt att träffa både matte och de andra hundarna... men Belle tyckte nog att det var skönt att få tillbaka reviret efteråt, för sedan dess har hon markerat varje gång hon tar en runda i trädgården! Det gjorde hon inte innan hundgänget var där *skrattar*.

Givetvis fick Belle också smaka av festens godsaker, vilket innebar att hon var lös i magen i flera dagar efteråt... men efter att ha ätit gräs, har hon ordnat till det på egen tass och mår bra. Hon fick också vara med när sommarmatte städade efter festen, och tänk, så mycket man kan springa inne i en stor lokal (Folkets Hus)! Men, som sagt, även roliga saker gör en trött...

Dagen efter festen tog Belle, sommarmattarna och en kvardröjande gäst en trevlig biltur till Kristinehamn, Karlskoga och Degerfors, och på Degernäs Gård bjöd gästen på lunch. Det var mysigt, tyckte både hund och tvåbeningar! Vi satt ute i den fina trädgården och njöt av god mat, lugn och ro samt ljuvligt väder... och Belle fick både revbenspjäll, grillad karré och glass. Är det sommarlov så är det!

På kvällen, när gästen hade åkt hem, tog sommarmattarna och Belle en biltur igen - denna gång in till Mariestad. Där blev det mer glass och en skön promenad i hamnen för att titta på båtarna...

Idag har vi donat i trädgården hela dagen. Belle har hjälpt mig att klippa gräs och tyckte mycket om att leka anfall mot trimmern, när den kom fram... och hon var dessutom flitig med att släpa omkring de döda grenar som jag sågade bort från syrénhäcken och den största av rönnsumakerna. Tyvärr visste hon inte riktigt vart hon skulle släpa dem... så den detaljen fick sommarmatte ta hand om, medan Belle vilade i solskenet.

Sist, men inte minst, måste jag få visa en bild jag tog vid lunchtid idag, när vi alla var inomhus och vilade lite... Belle älskar att sova hos gammelmatte, men hon vill gärna ha något över sig - varför inte en klänning?!?

Att det får gammelmatte att vid aktningsvärda 70 års ålder se gravid ut, bekymrar inte en liten trött hund *skrattar*.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar