söndag 16 juni 2013

Har inte du gått fel, lilla vän?

Rubriken är ett citat av en leende dam som mötte Belle inne på Conventum i Örebro idag, där NERK höll sin andra kattutställning för året. Ja, du läste rätt: kattutställning! Vad gör en hund, om än en ganska liten sådan, på ett sådant ställe? Träffar goda vänner, förstås, som kan fixa vad som helst - t.o.m. att få tillstånd att ta in en hund på en kattutställning.

De goda vännerna är de hjärtegoda och mycket engagerade entusiasterna inom Örebro katthem. Och det var hos dem vi höll oss, utom de stunder då antingen gammelmatte eller jag tog en liten vända för att kika på de utställda katterna i sina burar eller prata med andra goda vänner som var på plats. Belle låg mest i sin bur, men fick ibland sträcka på benen och gosa med många trevliga besökare, både stora och små, som tyckte att det var charmigt att träffa på en glad liten svansviftande hund bland alla katter. Det ena behöver ju inte utesluta det andra! Belle och jag tog också en promenad runt kvarteret och lyckades faktiskt hitta en liten gräsplätt där hon kunde uträtta sina behov i lugn och ro - annars är stadsmiljön sorgligt fattig på just gräs, har jag insett. Träd och buskar finns, en och annan blomma, men var är gräsmattorna?!? Den enda större parkliknande yta vi hittade var inlåst bakom höga grindar och stadiga staket.

Belle fick presenter av de snälla vännerna också - en fin, gul tennisboll och en liten "rull-leksak" som skramlade. Samt sticks, blötmat och godisar... vad spelade det för roll att de egentligen var avsedda för katter? För Belle är godis godis, oavsett om det är en katt utanpå förpackningen. Bollen skall vi testa nästa gång vi besöker en hundhage, så får vi se vad hon gillar den! Något sådant besök blev det dock inte idag, för när vi lämnade Örebro vräkte regnet ner och himlen var nästan svart av åskmoln... och vi vet ju alla vad Belle gillar regn, som jag skrivit tidigare. Dessutom var hon vid det laget så trött att hon bara ville ha middag och sedan sova i sommarmattes säng, under sommarmattes täcke.

1 kommentar:

  1. Margareta Pennebrink16 juni 2013 22:17

    Men vilket härligt sommarlov lilla Belle får, och ni också som får njuta av Belles sällskap

    SvaraRadera